NYHETER

19 Apr 2021

Escali får ny eier

Escali får ny eier

For første gang siden oppstarten i 2002 blir det vesentlige endringer i eierstrukturen til Escali. Selskapets aksjer kjøpes av Stacc AS. For deg som bruker, leverandør eller potensiell kunde vil transaksjonen umiddelbart bety lite. Vi blir et datterselskap av Stacc og vil drifte våre løsninger videre akkurat som før, med samme personell. Altså “Business-as-usual”.
 
I løpet av 2021 vil imidlertid vår nye eier tilføre selskapet kapital- og utviklingsressurser. Dette gjør at vi kan fullføre moderniseringen av Escali Financials raskere, med høyere kvalitet og brukervennlighet. Noe som forhåpentligvis vil glede deg som bruker systemet.
 
Stacc er et norsk FinTech-selskap som leverer programvare og tjenester for nordiske aktører innen bank og finans. Stacc har idag over 100 ansatte og hovedkontor i Bergen og regionskontor i Oslo. Siden etableringen i 2016 har selskapet mer enn tidoblet sin omsetning.

«I tillegg til at våre løsninger er komplementere løsninger i de samme markedssegmentene, ser vi en stor synergieffekt av å samle våre ressurser, bl.a. på utvikling, markedsføring og salg.  Begge selskaper har meget høy IT- og digitaliseringskompetanse, kombinert med dyp bransjekunnskap om finansmarkedene, så dette er rett og slett en meget god match for oss.», sier Gerdt Vedeler, Styreleder og gründer i Escali.

Til sammen omsatte Stacc og Escali for mer enn 120 MNOK i 2020. For 2021 har Stacc-konsernet en ambisjon om å omsette for mer enn 150 MNOK, og styrke ytterligere sin posisjon både i det norske og nordiske markedet.

Når Escali går inn som et selskap i Stacc-konsernet, vil konsernet samlet kunne levere mer helhetlige løsninger til blant annet banker og forsikringsselskaper.

CEO i Stacc, Geir Nordrik, er trygg på at Escali og Stacc er en god match både produkt- og markedsmessig, men også med tanke på mennesker og kompetanse som finnes i begge organisasjoner:
 
“Stacc sin ambisjon har siden oppstart  vært å bli en internasjonal fintech aktør. Med Escali på laget blir vi en mer komplett leverandør av løsninger innen bank- og finansmarkedet. Både Stacc og Escali har en sterk merkevare og mange fornøyde kunder i Norge. Neste steg blir å styrke vår markedsposisjon i Norden og ta våre produkter og løsninger ut i verden”.

Tags: